Samtlige partier på Stortinget ble mandag enige om del en av krisepakken som skal avlaste de økonomiske virkningene av koronautbruddet.

Blant tiltakene er at permitterte får full lønn i 20 dager. Det er imidlertid et tak på seks ganger folketrygdens grunnbeløp, 6G (ca 600.000 kroner). Arbeidsgivers plikt til å betale lønn ved permittering reduseres til to dager. Staten overtar ansvaret for å betale arbeidstaker lønn de siste 18 dagene.

– Det har vært viktig for Arbeiderpartiet at vi sender et tydelig signal om at ingen blir stående alene, sier Arbeiderpartiets Hadia Tajik, melder NRK.

Inntektssikring

VG skriver at selvstendig næringsdrivende og frilansere skal få en midlertidig inntektssikring tilsvarende 80 prosent av gjennomsnittet av de siste tre års inntekter oppad begrenset til 6G, knapt 600.000 kroner.

Kompensasjonen inntrer fra og med dag 17 etter inntektsbortfallet. Forslaget vil tre i kraft umiddelbart, og utbetalingene vil skje så raskt NAV får på plass en teknisk løsning for ordningen, ifølge avisen.

Det pågår nå en pressekonferanse med alle partiene på Stortinget.

Politikerne har forhandlet i hele helgen, og pakken skal vedtas av Stortinget klokka 10.00.

100 milliarder

Søndag ble det klart at regjeringen bevilger minst 100 milliarder kroner i krisepakken.

- Dette gjør vi for å trygge norsk næringsliv og trygge norske arbeidsplasser, sa statsminister Erna Solberg (H) på en pressekonferanse søndag kveld.

50 milliarder kroner settes av til en statlig lånegarantiordning rettet mot levedyktige små og mellomstore bedrifter.

Den andre ordningen er rettet mot de største bedriftene i Norge, som i større grad låner gjennom obligasjoner. Obligasjonsfondet vil være på inntil 50 milliarder kroner og skal forvaltes av Folketrygdfondet.