Seks uker etter ankomst til Norge er den første laksen nå satt ut i havfarmen «Jostein Albert». Det skriver Nordlaks på sine hjemmesider fredag.

– Frem til nå har det vært en hektisk periode med mye personell om bord for ferdigstilling en og klargjøring for utsett. Vi har prioritert å få fisken inn, og vi er i rute til å være ferdig med utsettet innen september, sier kaptein på havfarmen, André Grøtta, i meldingen.

Fisken ble satt ut natt til 25. juli og i løpet av uke 31 vil tre av seks enheter være tatt i bruk.

Selskapet skriver at forberedelsene for utsett av fisk i havfarmen har gått etter planen.

Laksen som så langt er satt ut i havfarmen er om lag 2 kilo i gjennomsnitt og flyttet fra oppvekstlokaliteten Grøtøya ved Fiskebøl i Hadsel.

– Det er så langt flyttet fisk inn i to av seks enheter i havfarmen. Det er nå om lag 20 personer som jobber om bord, og det vil være ekstra servicefolk om bord enda i en periode fremover. Stadig er det en del jobb som gjenstår før havfarmen er helt klar og vi har fått på plass all fisken, men nå nærmer vi oss mer og mer en normal driftssituasjon, fortsetter Grøtta

Kaptein André Grøtta på Havfarmen. Foto: Nordlaks/Deadline Media

– Mer plass å boltre seg på

Fisken overvåkes og fôres fra Nordlaks sin operasjonssentral på Børøya i Hadsel.

– Fisken er flyttet fra 100-meters merder på Grøtøya, så nå har den veldig mye mer plass å boltre seg på i havfarmen. Det har vært veldig fint vær i Vesterålen den siste uken – og vi har blikkstille hav selv på Ytre Hadseløy. Fisken responderte veldig godt på fôring umiddelbart etter flyttingen og har fordelt seg fint utover både i bredde og dybde. Alt tilsier at fisken trives, sier Trude Lind som er sjef for Nordlaks Oppdrett sin operasjonssentral.

I løpet av august måned er målet å ha satt ut i alt 2,3 millioner laks i havfarmen. Den første slaktingen vil etter planen skje rundt nyttår.

Les også:

Slik blir den nye, flyttbare havfarmen til Nordlaks

Plasseringen av «Havfarmen 2» fortsatt i det blå – ordfører er skeptisk