Dette er en del av European Innovation Council, som skal hjelpe oppstartsselskaper å nå ut i markedet med proudkter som fremmer verdiskaping og vekst i EU. I vår utlyste de 3 milliarder kroner gjennom Green Deal.

Evoy er blant dem som får støtte, skriver de i en pressemelding. Det er snakk om 2,3 millioner euro i støtte og 2,1 millioner euro i emisjon, som med dagens kurs tilsvarer mer enn 46 millioner kroner.

Salg fra høsten

Evoy utvikler elektriske drivsystemer for hurtiggående båter mellom 20 og 50 fot. Markedet er arbeidsbåter i oppdrettsnæringen. I starten av året sa gründer Leif A. Stavøstrand til Tekfisk at de var klare for serieproduksjon.

Siden i fjor sommer har demonstrasjonsbåten «Evoy1» blitt brukt til testing og optimalisering av systemets første generasjon.

Selskapet begynner å levere til kunder i høst. I år retter Evoy seg inn på proffmarkedet mellom 20 til 50 fot med innenbords fremdrift som kan kobles mot drev, vannjet eller aksel, ifølge meldingen. I tillegg kommer den første utenbordsmotoren på 150 hestekrefter til markedet i andre kvartal 2021.

Staben skal også utvides. Fra 1. september skal selskapet ha 10 årsverk fordelt på 15 personer.

75 millioner til sammen

EU-midlene skal hjelpe selskapet og vokse og internasjonaliseres, men også brukes til å utvikle neste generasjon av systemet.

- Vi er svært stolte, og ydmyke over å ha blitt valgt ut blant de ledende grønne oppstartselskapene i Europa. Å komme gjennom dette veldig trange nåløyet er det en solid bekreftelse på at vi er på rett kurs, sier Stavøstrand i meldingen.

Selskapet har nå passert 75 millioner kroner fra investorer og i støtte.

I fjor ble selskapet også en del av Katapult Ocean.

Her kan du høre en podkast med Leif A. Stavøstrand fra i fjor: