– Sakene om styreverv og etterlønn har tatt all fokus bort fra den jobben jeg som fiskeri- og sjømatminister ønsker å gjøre for å utvikle Norges viktigste næring. Næringen fortjener en minister som kan ha fullt fokus på de oppgaver som må gjøres for å få dette til. Sakene har også blitt en belastning for regjeringen og for mitt parti Høyre, sier Sivertsen i pressemeldingen fra NFD

I meldingen forteller fiskeri- og sjømatministeren at han har fratrådt alle styreverv og beklaget søknaden om etterlønn. Han legger til at etterlønnen han mottok også i sin helhet er betalt tilbake til Senja kommune.

– Jeg har ryddet opp, men opplever at disse sakene likevel tar all tid og all oppmerksomhet. Da blir det vanskelig å gjøre en god jobb som fiskeri- og sjømatminister. Det har veid aller tyngst når jeg har tatt min beslutning og bedt statsministeren om å fratre, sier Sivertsen.

Legger til rette for en sterk og bærekraftig vekst fremover

– Fiskeri- og sjømatnæringene har en fantastisk fremtid i Norge. Det er offensive, utadvendte næringer som har et stort potensial for å skape verdier og arbeidsplasser langs kysten i Norge. Næringene kommer til å bli avgjørende for at folk kan bo langs store deler av kysten vår. Jeg har hatt ambisjon om, og gledet meg til, å samarbeide med næringen for å legge til rette for en sterk og bærekraftig vekst i årene fremover. Nå blir det andre som skal ta stafettpinnen videre, sier Geir Inge Sivertsen.

Erna Solberg har kalt inn til pressekonferanse 18.00

Avskjedssøknaden til Sivertsen kommer bare en måned etter han tiltrådte som fiskeriminister 24. januar. Ministerskiftet kom da som en følge av at Fremskrittspartiet gikk ut av regjeringen-Solberg.

Tidligere var Sivertsen statssekretær for tidligere fiskeri- og sjømatminister Harald T. Nesvik (Frp) fra 4. november 2019.

Erna Solberg sier på en pressekonferanse klokken 18 at det er uheldig med en avgang etter så kort tid:

– Jeg er opptatt av at han har ryddet opp, men dette er blitt en for belastende situasjon over tid, sier statsministeren, som legger til at hun synes det er leit og at Sivertsen ville vært en god fiskeriminister.

Har rett på etterlønn

Statsråder har rett til tre måneder etterlønn når de går av, men denne skal avkortes krone mot krone hvis man går inn i en ny jobb. Statsrådlønnen er på 1.410.073 kroner brutto i året, noe som tilsier en mulig etterlønn på nesten 352.000 kroner.

LES OGSÅ: