– Jeg har jobbet i departementet i åtte år. Det har vært et utrolig spennende sted å være, og en meningsfull og morsom jobb – men nå gleder jeg meg til å bli journalist igjen, sier Røiseland til IntraFish.

Via en pressemelding torsdag, gjengitt av blant annet Journalisten.no og Medier24.no, ble det kjent at Røiseland skal begynne som økonomi- og boligmarkedsjournalist i Avisa Oslo. Avisa Oslo er lokalaviskonsernet Amedias nyoppstartede lokalavis for hovedstaden.

Har jobbet med en rekke statsråder

I Norge er kommunikasjonsfolk i departementene fagfolk, og politisk nøytrale. De forholder seg lojalt til en hver tids sittende statsråd, og skal ikke bidra til politiske budskap. Det er statsrådens politiske rådgiver sin oppgave.

Røiseland har jobbet med en rekke statsråder, som dagens Odd Emil Ingebrigtsen (H), hans forgjenger Geir Inge Sivertsen (H), Harald Tom Nesvik (Frp) og Per Sandberg (Frp).

– Til tider har det stormet ganske bra. Så kom koronaen og snudde alt opp ned. Det har vært en interessant og krevende tid, sier hun.

Selv om Røiseland gleder seg til å komme tilbake til journalistikken, vil hun savne mye fra jobben som kommunikasjonssjef for fiskeriministeren.

– Det er kjempegøy å jobbe så tett med fiskeri og havbruk. Det er utrolig mange dyktige og engasjerte folk, og veldig interessant å ha fått reist langs hele kysten vår, sier hun.

Det er foreløpig ikke avklart hvem som tar over jobben som fiskeriministerens kommunikasjonssjef.