Det opplyses i en pressemelding onsdag.

- Vi er veldig glade for at vi etter flere år med planlegging og bygging har startet produksjonen av laks i et av verdens største landbaserte oppdrettsanlegg. Dette er en svært viktig hendelse i utviklingen av Nordic Aquafarms og Fredrikstad Seafoods. Vi forventer å kunne starte salg av laks i mai neste år, sier Bernt Olav Røttingsnes, konsernsjef i Nordic Aquafarms i meldingen.

Nordic Aquafarms eier 100 prosent av Fredrikstad Seafood, som har det første og så langt eneste matfiskanlegget for laks i Norge. Anlegget ligger som navnet tilsier i Fredrikstad i Østfold.

Mer i august

Fredrikstad Seafood skal drifte to moduler, og innen august skal begge modulene ha mottatt smolt. Med full produksjon har de en årsproduksjon på 1.500 tonn fisk (HOG).

Selskapet har tidligere sagt at de vurderer en utvidelse av anlegget i Fredrikstad, en utvidelse som vi mer enn doble kapasiteten.

Nordic Aquafarms er majoritetseier i Sashimi Royal som produserer yellowtail kingfish i Danmark, og eier også Nordic Aquafarms INC som planlegger et anlegg på inntil 33.000 tonn laks på Østkysten av USA (Maine).