Fra bartender til fiskeindustriarbeider: – Dette er noe av det tøffeste jeg har vært med på i mitt arbeidsliv, og jeg er en tøffing

Terje Andresen (57) fra Oslo er en av flere tusen som er permittert fra en jobb i serveringsnæringen. Nå har han tatt seg sesongjobb i fiskeindustrien.

TRAVELT: Dagene er kjempetravle, men Terje Andresen (57) er godt fornøyd med jobben i Lofoten.
TRAVELT: Dagene er kjempetravle, men Terje Andresen (57) er godt fornøyd med jobben i Lofoten.Foto: Privat

– Dette er noe av det tøffeste jeg har vært med på i mitt arbeidsliv, og jeg er en tøffing. Her er det ikke noe kjære mor. Når båtene kommer, skal fisken inn med en gang. En kan ha vært på jobb i 8–10 timer, så kommer det en båt til, og du blir stående i 4–5 timer til, sier Andresen til DN.

Koronapandemien med stengte grenser for utenlandske sesongarbeidere skapte tilløp til panikk hos fiskerinæringen tidligere i vinter. Millioner av torsk var på vei inn til kysten, fiskerne var klare, men industrien på land manglet arbeidere etter at de utenlandske sesongarbeiderne ble stoppet på grensen til Norge.

Barsjef

Les også