Frøy
  • Rederi som primært tilbyr ulike tjenester til laksenæringen
  • Har brønnbåter, servicebåter samt et par mindre fraktebåter
  • Selskapet er resultatet av en rekke fusjoner og oppkjøp, blant annet rederiene som tidligere het Norsk Fisketransport og Frøy Gruppen

I en melding fredag morgen opplyses det at det ble hentet inn 1 milliarder kroner i frisk egenkapital. I tillegg selger NTS, som fra før eide 100 prosent av Frøy, aksjer for 360 millioner kroner.

En kurs på 61 kroner priser egenkapitalen i selskapet til 4,26 milliarder kroner før kapitalinnhentingen. I tillegg har rederiet en gjeld på som ved årsskiftet var på rundt 3,3 milliarder kroner.

Flest institusjonelle

Rundt 85 prosent av aksjene som ble solgt, ble solgt til institusjonelle investorer, opplyses det. Resten ble solgt til ansatte og private investorer.

Etter kapitalutvidelsen og nedsalget, vil fri flyt i Frøy bli på 26,2 prosent.

Investorer som får tildelt aksjer får beskjed i løpet av fredagen. Første noteringsdag ventes å bli på mandag.

Varslet lav kurs

Allerede onsdag morgen varslet Frøy at kursen i emisjonen trolig ble satt på 61 kroner. Det var det laveste i intervallet på 61 - 68 kroner som de gikk ut med.

Da meldte de også at NTS ville selge aksjer for minst 360 millioner kroner, for å møte kravet om fri fly på minst 25 prosent. Styreleder og hovedaksjonær i NTS, Helge Gåsø, sa onsdag til IntraFish at han ikke var skuffet over den noe lunkne interessen.

– Nei, det er snakk om store beløp og en bransje som er ny blant investorene. Vi føler at dette stort sett går etter planen, sa han da.

NTS signaliserte opprinnelig at de ville gjøre et nedsalg på rundt 1 milliarder kroner.

Kveiteoppdretter droppet notering

Onsdag kveld kom også meldingen om at kveiteoppdretteren Nordic Halibut droppet sin planlagte emisjon på rundt 300 millioner kroner, samt den planlagte noteringen på Euronext Growth (tidligere Merkur Market).

-Jeg er selvsagt skuffet over at vi ikke har fått de riktige signalene fra markedet, men ser at pågangen av nye selskaper på Euronext Growth har skapt en situasjon som ikke gjør det mulig for oss å bli notert dennevåren, sier Edvard Henden, administrerende direktør i Nordic Halibut as i en melding.

Det var Danske Bank, Nordea Bank og Sparebank 1 Markets som var finansielle rådgivere i transaksjonen. Arntzen de Besche og Thommessen var juridiske rådgivere.