Serviceavdelingen i Frøy har i løpet kort tid signert tre langtidskontrakter innen notvasking og service, ifølge en pressemelding sendt gjennom kommunikasjonsbyrået Pkom.

Med det økes notvaskevolumet til rundt 14.000 nøter i år. Halvparten av volumet er i Midt-Norge, om lag 4000 i region nord og 3000 i region vest.

Levering neste år

Frøy Vest har nå signert kontrakt med Kystteknikk AS på en ny notvaskebåt på 15 ganger 11,6 meter.

Den skal levers i mars 2022.

Båten er beregnet for et mannskap på fire, og får en betydelig batteripakke, dobbelt spylesystem og krankapasitet på 65 tonnmeter. Båten vil først og fremst operere for eksisterende og nye kunder på Nordvest- og Sørvestlandet.

– Denne batterihybridbåten blir en av de mest effektive og miljøvennlige notvask- og servicebåtene, og vil sette er ny standard for denne type operasjoner i havbruk, sier områdeleder Joar Gjerde i Frøygruppen i meldingen.

Batteripakken gjør at en del av operasjonen utføres kun på strøm.

13 båter på vei

Frøy har en flåte på over 70 fartøy, deriblant brønnbåter, ulike servicebåter og fraktebåter. De siste nybyggavtalene går på åtte servicefartøy og fem brønnbåter. Fire av brønnbåtene leveres i løpet av året.

Ifølge meldingen er det stadig flere kunder som etterspør andre tjenester i forbindelse med notvask: Vask av leppefiskskjul, rammetau, luseskjørt og utvendig vask av notposer for eksempel.