Det er Statens vegvesen som har ansvaret for tilskuddsordningen. De sender nå ut invitasjoner til fylkene med info om muligheten til å søke om midler til fylkesveier.

– Sjømatnæringen er en av Norges viktigste næringer. Vi må legge til rette for at fisken kommer raskt og trygt fra sjøen til matbordet. Derfor vil det være fylkesveier som er viktig for sjømat som prioriteres i år, sier samferdselsminister Knut Arild Hareide (KrF) i en pressemelding fra Samferdselsdepartementet.

– Norge er avhengig av lastebilen for å frakte fisk og sjømat

I forbindelse med Nasjonal transportplan kartla transportetatene hvilke strekninger som er viktig for næringslivets transporter. Da ble det laget en liste over veistrekningene. Statens vegvesen tar utgangspunkt i denne listen når fylkene søker om penger.

«Det vil være mulig å søke om andre veistrekninger som også er viktige for sjømatnæringen», heter det i en pressemeldingen.

Det går også frem at staten vil bidra med inntil 40 prosent av kostnadene for å utbedre veiene.

– Norge er avhengig av lastebilen for å frakte fisk og sjømat til og fra fiskebruk langs kysten på tidvis trange og svingete veier. Da blir det fort slitasje på disse veiene. Vi ønsker å hjelpe fylkene med midler til å utbedre de fylkesveiene i Norge med størst behov. Nå er det derfor mulig for fylkene å søke om penger til fylkesveier som brukes mye av lastebilnæringen, sier Hareide.