– Det er synd, for det er bare en annen måte å se den verden du jobber med hver dag, sier han i denne podkasten:

Tre havbrukskunder

Searis ble startet av tre kybernetikkstudenter i 2012. De siste årene har de jobbet mest mot havbruksnæringen.

– Vi leverer en programvare som knytter data, folk og moderne verktøy som maskinlæring og kunstig intelligens sammen og prøver å gjøre det til et forståelig verktøy for alle som er i organisasjonen, fra røktere til toppledelse, sier Hagtun.

Programmet skal gjøre det enkelt å finne og bruke akkurat den informasjonen som er viktig i øyeblikket.

- Om det gjelder lus eller fôring, så skal du enkelt få tak i det. Det er et samarbeidsverktøy der røkter på anlegget kan diskutere med veterinæren ti mil unna direkte på dataen, sier Høgtun.

Gründerne har hovedsaklig tre oppdrettskunder, men leverer programvare til brønnbåter og fiskebåter.

– Vi har vært i en utviklingsfase en stund, og har ikke vært så veldig aktive på å selge så hardt til så mange kunder, sier Hagtun.

Partnere

Eide Fjordbruk er en av de tre, og daglig leder Sondre Eide bruker verktøyet til Searis aktivt. Det forteller han mer om i denne podkasten.

– Det har vært utrolig viktig i vårt utviklingsløp å ha en partner som tør å satse litt, og er fremoverlent. Det har gitt oss en uvurderlig mulighet til å teste på reelle data og prøve ting i den virkelige verden, sier Hagtun.

Hør mer om hva han mener er viktig fremover og hvordan selskapet har tenkt å vokse. Det gjør du ved å trykke på spilleren lenger oppe. Du finner også Tekfisk i Itunes og Spotify.

Her er noen utvalgte episoder: