Det viser vedtak fra Fiskeridirektoratet som IntraFish har fått innsyn i.

Mowi har fått inndratt en lokalitet i Tungesvik i Etne kommune, hvor det ikke har vært drift siden 2010, ifølge Fiskeridirektoratet. Mowi har også fått varsel om å rydde anleggsområdet innen seks måneder.

Grieg Seafood har fått tre lokaliteter indradd.

  • Tandraneset i Suldal kommune
  • Finnasand i Stavanger kommune
  • Rotnes i Sudal kommune

Grieg sine lokaliteter på Tandraneset og Rotnes i Suldal kommune har en MTB-grense på 780 tonn hver for produksjon av stamfisk av laks.

I en merknad til forhåndsvarselet for vedtaket skrev Grieg at de har store forhåpninger til en fremtidig utvikling av ny teknologi som vil gjøre det mulig å ta i bruk lokaliteter i skjermede fjordområder. Fiskeridirektoratet ser det ikke som sannsynlig at lokalitetene vil bli etablerte i nær fremtid.

- Lite attraktiv for kommersiell drift

Lokaliteten på Finnasand er for produksjon av matfisk av laks. Grieg Seafood argumenterer i en merknad til forhåndsvarselet med at lokaliteten har lav tillatt biomasse, og at dette gjør lokaliteten lite attraktiv for bruk til ordinær kommersiell drift. Men at de trenger en «sovende» lokalitet hvor man kan omlegge driften ved en eventuell situasjon med sykdomsutbrudd. Fiskeridirektoratet skriver: «Det er heller ikke gyldig anleggssertifikat eller anlegg ved lokaliteten. Det anses derfor ikke som sannsynlig at lokaliteten vil bli etablert i nær fremtid».

IntraFish har ikke oversikt over om vedtakene er påklagde.

Les også: