Det skriver selskapet i en pressemelding.

– Det er både med ydmykhet og stolthet at man blir spurt om å overta en sånn rolle etter nåværende daglig leder. Jeg gleder meg veldig til å begynne i stillingen og yte god innsats for at bedriften skal fortsette veksten og reisen vi er inne i, sier Kristian K. Hjertvik til Intrafish.

Han overtar etter Ove Løfsnæs (59) som trer inn som styreleder i AQS Holding.

– Vi har mye å ta tak i og mye bra på gang. Vi er midt i en flåtefornyelse med nye båter under bygging, og flere nye blir det etter hvert også. Det er bare å mate på, noe som man egentlig allerede har gjort i den rollen som jeg har sittet i, fortsetter Hjertvik.

43-åringen har vært ansatt i selskapet siden 2020, og kommer fra stillingen som selskapets markeds- og teknologisjef. Han er utdannet ved Sjøkrigsskolen i Bergen og har tidligere arbeidserfaring fra Sjøforsvaret, FosenNamsos og NTS.

AQS
  • Selskapet utfører serviceoppdrag for havbruksnæringa, og opererer langs hele norskekysten fra Hordaland til Finnmark.

  • Selskapet har hovedkontor i kommunesenteret Lauvsnes i Flatanger i Nord-Trondelag.

  • Etter perioder med flere eiere fra år 2000, er konsernet AQS Holding AS fra 2019 heleid av Fanøyskjæret AS.
  • Dette selskapet eies av Ove Løfsnæs (12 %) og hans to barn Sandra (44 %) og Edvard Østvik Løfsnæs (44 %). AQS har i perioden fra år 2000 vokst fra en omsetning på 3 millioner kroner til 245 millioner i 2021.
Kilde: AQS

Investerer i grønn teknologi

Hjertvik sier de jobber med å få flere båter som går på fornybar energi.

– AQS gjør store investeringer i grønn teknologi, og har satt oss selv klare mål i tråd med FNs bærekraftsmål. Vi holder på å tegne en hydrogendrevet servicebåt. Vi ser også på flere hybride servicebåter sammen med flere potensielle byggeverft, sier Hjertvik.

Avtroppende daglig leder Ove Løfsnæs har vært involvert i selskapet siden år 2000, da oppdrettselskapet Bjørøya kom inn som eiere i daværende Namsos Dykkerselskap.

Han var styreleder fram til 2011 da han fikk stillingen som daglig leder. Denne rollen har han hatt med et kortere avbrudd etter fusjonen med KB Dykk i 2018, står det i pressemeldingen.