Havfarmen fraktes nå siste etappe fra Nederland hjemover til Hadsel kommune i Nordland, ifølge kommunikasjonssjef i Nordlaks. Den gigantiske konstruksjonen fraktes fra Øst-Kina med det halvt nedsenkbare tunglastfartøyet «BOKA Vanguard». Skipet eies av rederiet Boskali.

IntraFish har vært i kontakt med rederiets agent i Norge, selskapet Alex B. Grieg as. Selskapet forteller at Havfarmen vil fraktes den vanlige ruten for tungtransport, langt til sjøs. Dermed kommer nok ikke Norges kystfolk til å se megakonstruksjonen før den styrer inn mot havn i Nordland.

Fredag morgen befinner Havfarmen seg vest av Sandnessjøen. «BOKA Vanguard» frakter bygget i litt over 10 knops fart nordover. Ankomst hjemme i Melbu er beregnet til lørdag formiddag.

«BOKA Vanguard» er størst i verden av sitt slag

I en tidligere uttalelse til IntraFish kunne salgssjef i NSK Shipsdesign, som har designet Havfarmen, Thomas Myhre, forteller at selskapet har mange spennende prosjekter på gang i det lange løp. Han la til at selskapet nå får en del henvendelser fra andre aktører som vil bruke tiden på utvikling av nye konsepter.

– Krisetider gir også tid og rom for utviklingsprosjekter hvor vi blant annet ser mot fornying av kystfiskeflåten og nærskipsfarten, sa han på tidspunktet.

Det er tunglastfartøyet «BOKA Vanguard» som har transportoppdraget, og fartøyet er også verdens største i sitt slag. Fartøyet er halvt nedsenkbart, og eies av Dockwise B.V. «Dockwise Vanguard».

Se New China tv sin video av «Havfarmen» som blir buksert ut fra verftet i Kina: