I en pressemelding skriver Hirtshals Havn at havnen har aktivert en beredskap som betyr at hele havnekontoret er lukket for alle som kommer utenlands fra. Havnevakten kan derfor bare nås på telefon og epost.

Det opplyses også om at betjeningen av havneområdet vil bli redusert. Bemanningen i havnens avdeling for teknisk service deles opp i to, som fører til halv bemanning.

«På denne måten vil Hirtshals Havn opprettholde et minimalt servicenivå og dermed begrense smittefare», heter det i pressemeldingen.

Stenger frem til april

Havnens administrasjon og ledelse vil fra fredag morgen jobbe hjemmefra, og vil bare være tilgjengelig over epost og telefon. Hirtshals Havn utsetter også alle planlagte møter inntil videre.

– Hirtshals Havn er som en av Danmarks større havner en del av landets kritiske infrastruktur, og derfor tilpasser vi vår drift, akkurat som vi sikrer de kritiske funksjonene i organisasjonen. Herved vil vi kunne betjene våre kunder på det høyeste mulige nivå, samtidig som at vi etterlever regjeringens målsetning om å begrense spredningen av koronavirus av hensyn til samfunnet, så vel som havnens medarbeidere, sier havnens administrerende direktør, Jens Kirketerp Jensen i pressemeldingen.

I en tidligere versjon av artikkelen skrev vi at Hirtshals Havn stenger grunnet koronavirus. Dette medfører ikke riktighet, og vi beklager feilen.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.