Det kommer frem i Hofseth Biocares årsrapport som ble offentlig fredag.

Hofseth Biocare hadde brutto driftsinntekter på 69,3 millioner kroner i 2020, opp fra 67,8 millioner kroner i 2019.

Selskapet oppnådde et negativt driftsresultat på 92,0 millioner kroner i 2020, sammenlignet med et tap på 79,6 millioner kroner i 2019. Konsernet hadde et underskudd før skatt på 102,1 millioner kroner i 2020, mot et underskudd på 89,2 millioner kroner året før.

Hofseth har vært administrerende direktør i Hofseth Biocare siden 2017. Han tok ut null kroner i lønn fra selskapet i 2018, 2019 og nå også 2020. Indirekte kontrollerer Hofseth 36 prosent av selskapet.

– Jeg har det jeg trenger – jeg tar ut lønn fra andre selskaper – og har ikke behov for å tappe selskapet mer enn nødvendig, sier Hofseth til IntraFish.

Ting går etter planen

Hofseth er svært positiv til fremgangen i selskapet, tross røde tall flere år på rad.

– Vi er veldig fornøyde hvis man ser på alle ting man har fått til. Vi har ansatt mange gode nye folk. Det er kommet nye folk på salg og vi har ferdigstilt en fabrikk i disse dager. Ting går etter planen, sier han og legger til:

Hofseth Biocare
  • Bioteknologiselskap som produserer ulike produkter til mennesker og kjæledyr basert på biprodukter og avskjær fra lakseindustrien
  • Splitter biproduktene til olje (fett), protein og kalsium
  • Har hovedkontor i Ålesund og produksjonslokaler i Midsund (hydrolyse) og på Berkåk (spraytørk)
  • Notert ved Oslo Børs.

– Hvis man ser på det reelle salget, så stiger det. Men det har vært mange ekstraordinære kostnader gjennom året – både relatert til utbygging og korona. Men dette kommer til å bli en kjempesuksess – det har jeg sagt hele tiden. Nå tror jeg på det mer enn noen gang.

– Når venter dere grønne tall?

– Det er ikke langt unna. Det er slik at man har en grunnkostnad og den er ganske stabil – så når salet stiger vil det går rett ned på bunnlinjen.

Forskningen foregår i USA

Forskningsdirektør Dr. Bomi Framroze hadde en samlet lønnsgodtgjørelse på 21,7 millioner kroner i fjor. Av dette var nesten 1,9 millioner kroner lønn.

Framroze jobber ved Universitetet i Standford og holder på med forskning og utvikling av produktene, ifølge Hofseth.

– 19,8 millioner kroner av dette er ikke lønn. Framroze eier og driver laboratoriet og alle forskning og studier – han legger ut for innkjøp og utgiftene for å drifte laboratoriet, så viderefakturer han det inn til oss. Det er utlegg for all utviklingen av produkter han gjør der borte.

Driftsdirektør Karl Inge Slotsvik hadde en samlet lønnsgodtgjørelse på 1,2 millioner norske kroner, mens finansdirektør Jon Olav Ødegård fikk en samlet godtgjørelse på 1,7 millioner norske kroner.

Tidligere leder for investorrelasjoner og strategi, James Berger, fikk en samlet godtgjørelse på 7,8 millioner kroner. Han er nå kommersiell direktør i selskapet.

Angelika Florvaag fikk en samlet godtgjørelse på 822.000 kroner i 2020. Hun var da kvalitetsleder, men er nå gått inn i stilling som kvalitetsdirektør i selskapet.

__________________________________________________________________________________________________

Har du lyst til å lese flere nyheter fra sjømatnæringa? Prøv oss for 1 krone den første måneden