Det opplyses i en pressemelding torsdag.

I meldingen opplyses det at Horntvedt vil «forfølge muligheter utenfor selskapet». Finansdirektør Thomas Samdal blir konstituert adm. dir. frem til Estrup tiltrer 1. oktober 2019.

– Det er en avklart situasjon, og en ønskelig avslutning fra min side, sier Horntvedt til IntraFish.

– Ble du bedt om å gå?

– Vi har blitt enige om å avslutte ansettelsesforholdet, sier Horntvedt.

Han får en sluttpakke og karantenetid på seks måneder.

Fra Chr. Hansen

Estrup har ifølge meldingen 25 års erfaring fra ulike roller i mat– og helsekostnæringen. Han kommer fra en stilling som direktør for Asia Pacific & Latin America i det danske biotek–selskapet Chr. Hansen.

– Jeg beæret over å begynne i Biomega og jobber med teamet, partnere, kunder og eieren Amerra for å realisere det virkelige potensialet i Biomegas ledende teknologi for human grade ingredienser, sier Estrup i meldingen.

Biomega har fabrikk utenfor Bergen, hvor de med egenutviklet teknologi produserer ulike produkter fra biprodukter fra laksenæringen. I 2017 omsatte de for 164,7 millioner kroner, og hadde et driftsresultat på 0,6 millioner kroner. Selskapet eies av fond forvaltet av amerikanske Amerra Capital, hvor nordmannen Thor Talseth har en sentral rolle.

Sten Estrup Foto: Pressefoto

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.