NRK melder at Høyres leder i Troms og Finnmark, Geir-Inge Sivertsen, er ønsket som ny fiskeriminister. Fra 2011 til 2019 var han ordfører i Lenvik kommune, hvor han hadde sittet i kommunestyret siden 1999. Fra 2020 er han varaordfører i den sammenslåtte Senja kommune

Det er hans partikollega og fiskebåtreder Rolf Bjørnar Tøllefsen på Husøy som har spilt inn forslaget. Ifølge kanalen sier Sivertsen at han er ukjent med forslaget. Sivertsen ble før jul utnevnt til statssekretær i næringsdepartementet.

Statssekretær Daniel Bjarmann-Simonsen i Nærings- og fiskeridepartementet. Foto: Bent-Are Jensen

Fra krefter i Bodø er NHO-direktør i Nordland, Daniel Bjarmann-Simonsen, lansert som et hett navn til fiskeriministerposten. Han er tidligere statssekretær (H) i Nærings- og fiskeridepartementet. Bjarmann-Simonsen tok nylig til motmæle mot en lederartikkel i Dagens Næringsliv om lakseskatten.

I følge NRK Nordland mener Bjarmann-Simonsen at artikkelen tegner et galt bilde av realitetene i oppdrettsnæringen ute i distriktene og understreker at det ikke er slik at overskuddet ikke drypper på lokalsamfunnene.

Steinar Reiten er Kristelig Folkepartis fiskeripolitiske talsperson på Stortinget. Han beskrives som flink, og er også en kandidat til statsrådposten. Fra før har venstres Pål Farstad gjort det klar at han kan tenke seg jobben.

Amund Drønen Ringdal (H) var statssekretær for Elisabeth Aspaker da hun var fiskeriminister. Idag jobber han i Norges rederiforbund, og nevnes i forbindelse med statsrådkabalen.

Les også: