Holo er utdannet sivilingeniør i bygg og anlegg, og har tidligere blant annet jobbet Statens vegvesen med ansvaret for drift og vedlikehold av riks- og fylkesveier i Møre og Romsdal.

Hun er godt fornøyd med steget fra vei til havbruk og stortrives i jobben som prosjektdirektør i Salmon Evolution.

– Prosjektmetodikken er ganske lik, men en forskjell er at her jobber jeg med ett stort prosjekt. Det skiller seg også ut med at det er enorme dimensjoner, sier Holo til IntraFish.

En annen forskjell er at det nå også skal tas hensyn til et prosessanlegg og levende fisk, ikke bare grunnarbeid og bygningsmasser.

– Det er nytt for meg, men jeg har heldigvis mange, dyktige kolleger.

Gjennombrudd

En stor milepæl for Salmon Evolution og Holo ble oppnådd rett før jul.

Salmon Evolution
  • Norsk selskap som bygger et landbasert lakseanlegg (hybrid resirkulering/gjennomstrømming) utenfor Molde
  • Første byggetrinn har en kapasitet på 7.900 tonn
  • Selskapet ble først notert ved Euronext Growth, for så å debutere på Oslo Børs 9. juli 2021.
  • Sørkoreanske Dongwon, brønnbåtreder Roger Halsebakk og Rostein-reder Odd Einar Sandøy er blant hovedeierne
  • Salmon Evolution eier 49 % av K Smart, er selskap som skal bygge et landbasert anlegg i Sør-Korea.

– Å være med og se på at vi sprengte gjennomslaget i tunnelen for prosessavløpet var en fantastisk opplevelse. Alle på anlegget var helt skjelven av glede da, sier hun.

Flere titalls personer var samlet på en liten høyde på tomten for å se på den avgjørende salven.

– Det var en av våre milepæler At vi i tillegg klarte å gjennomføre det til tiden vi satte – som var et veldig hårete mål – var stas. Hadde det ikke vært for korona, skulle vi ha feiret det skikkelig, sier prosjektdirektøren.

Hør henne fortelle mer om prosjektet i dette videointervjuet:

Selskap i vekst

Holo startet i Salmon Evolution i mai 2019.

– Vi har stadig blitt flere. I starten var vi en representant fra hvert fagområde – nå er vi flere på hvert fagområde, i tillegg til at vi har fått flere fagområder som økonomi- og finans, sier hun.

Salmon Evolution har nå 16 ansatte som jobber ved kontoret rett ved flyplassen i Molde. I tillegg har hovedleverandøren Artec Aqua en prosjektleder og flere ansatte involvert på prosjektering og prosjektadministrasjon knyttet til utbyggingen.

Kommersiell direktør Trond Valderhaug og prosjektdirektør Kamilla Mordal Holo sammen ved byggeplasennen for det som blir et gigantanlegg for landbasert laks i Europa. Foto: Anders H. Furuset