I en pressemelding skriver BREF at valget falt på Hoel «etter en omfattende utvelgelsesprosess på bakgrunn av hennes kunnskap og nettverk innenfor innovasjon og næringspolitikk innen havbruksnæringen i Norge».

Hoel tar over etter Bente Lund Jacobsen, som skal tiltre stillingen som eldreombud i Norge.

Kjenning i bransjen

Hoel var grunnlegger og direktør av «National Centres of Expertise, The Seafood Innovation Cluster», hvor hun har jobbet med bærekraft og innovasjon sammen med globale sjømatselskaper, offentlige myndigheter og kunnskapsmiljøer. Hun har hatt en rekke verv og oppdrag knyttet til rammebetingelser for sjømat og havnæringene.

- Den norske brønnbåtnæringen er verdensledende og et av de viktigste leddene i havbruksnæringen. Jeg ser frem til å arbeide med fremtidsrettede rederier for en fortsatt bærekraftig utvikling av næringen, sier Hoel i en pressemelding onsdag.

Innovasjonsansvarlig

Hoel har en master i marinbiologi fra Universitet i Bergen og en Executive Master fra Norges Handelshøyskole. Hun er i dag ansatt som Innovasjonsansvarlig i Hatch Blue, et internasjonalt investeringsselskap som jobber med bærekraftig utvikling av den globale akvakulturindustrien.

Brønnbåteiernes Forening (BREF) er en sammenslutning av redere som eier brønnbåter og andre fraktefartøy som transporterer fisk i havbruk. Foreningen er fullverdige medlemmer av Kystrederiene og Kystrederiene er sekretariat for BREF.