Tidligere skuespiller Pamela Anderson (52) deltok i en aksjon mot lakseoppdrett som ble arrangert av organisasjonen Sea Shepherd i British Columbia, Canada lørdag 27. juli.

På ettermiddagen stoppen en flåte med et dusin båter ved Grieg Seafoods anlegg i Barnes Bay, før de passerte Cermaqs anlegg Venture Point.

I løpet av aksjonens reise gjennom Seymour Narrows gikk Anderson og noen medlemmer av First Nations (urbefolkning) ombord på et anlegg. De uttrykte sine bekymringer for fallende antall villfisk, og at det er en sammenheng mellom lakselus i oppdrettsanleggene og villfisk.

- Folk vet det rett og slett ikke - de innser ikke at dette er fisken de spiser. Jeg stoler ikke på hvor den kommer fra. Dersom du spiser sushi, spiser du muligens noe av denne syke, lusebefengte fisken, sa Anderson.

- Jeg ser det veldig klart og tydelig nå, bare ved å være på dette anlegget ser jeg det, hvor avskyelig det der. Jeg ville ikke spist noe som dette, sa hun videre.

Klikk her for å se video.

IntraFish lyktes ikke med å få tak i Grieg Seafood for en kommentar til saken før publisering, mens Cermaq har sendt ut en melding etter aksjonen, hvor de understreker at de produserer laks på en bærekraftig måte.

«Nedgangen i villaksbestandene våre er en umiddelbar og alvorlig bekymring for alle. Det er en dessverre sammensatt sak, som kommer til å kreve et samarbeid mellom flere parter for å løse», skriver Cermaq.

«Det er mange forhold som spiller inn, som klimaendringer og varmere var, forsuring av havene, mikroplast, tap av habitat og urbanisering. Det er også økt økonomisk aktivitet i havene fra både akvakultur og andre havbaserte næringer som shipping og transport», skriver de videre.