Selskapet Norse Production drev laksepakkeriet til Sekkingstad, utenfor Bergen. Selskapet gikk konkurs i 2018, etter en lengre arbeidskonflikt. Selskapet Sund Laksepakkeri overtok kort tid etter konkursen driften.

Ansatte som tidligere jobbet i Norse Production, og var organisert i NNN, gikk til sak mot Sund Laksepakkeri fordi de ikke fikk jobb i det nye selskapet. De fikk full seier i Bergen tingrett.

Anket dommen

– Fagbevegelsen har fått fullt medhold i at motparten har brutt fortrinnsrett ved ansettelse etter konkurs, samt diskrimineringsforbudet mot fagorganiserte arbeidere, sa LO-advokat Fredrik Taarnvig Wildhagen til IntraFish i juli.

Sund Laksepakkeri og Sund Laks ble dømt til å betale 4,5 millioner kroner i oppreisning til de 45 saksøkerne, 13 millioner kroner i økonomisk samt saksomkostninger på 2,1 millioner kroner.

12. september ble det klart at Sund Laksepakkeri anket dommen.

– Vi mener kort og godt at tingretten har oversett en hel del vesentlige forhold i dommen, sa selskapets advokat Dag Nødtvedt til IntraFish.

I desember skrev Klassekampen at partene skulle møtes til megling om et forlik, for å unngå en full runde i retten.

Mislykket megling

Partene møttes i januar for megling. De snakket sammen i timevis, uten å bli enige om noe forlik, melder Frifagbevegelse.

– Nei dette gikk ikke veien i det hele tatt. Vi sto for langt fra hverandre, sier nestleder i NNN, Jarle Wilhelmsen til FriFagbevegelse.

Nettstedet Sysla har også omtalt den mislykkede meglingen. Advokat Dag Borgen Nødtvedt, som representerer Sund Laksepakkeri, sier til Sysla at han ikke vil kommentere innholdet i meglingen.

Saken skal nå gå i Gulating lagmannsrett 27. april til 20. mai.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.