Ifølge enpressemelding fra verftet har Damen Shipyards Gorinchem og Frøy Vest fra Ørsta i Møre og Romsdal underskreveten kontrakt om levering av en Stan Pontoon 4113 flåte og en Multi Cat 2712 arbeidsbåt.

- Detteer en ny kombinasjon av Multi Cat og Stan Pontoon for oppdrettsnæringen, heterdet i pressemeldingen.

Multi Cat2712, med en lengde på 27,27 meter, en bredde på 12,50 m og en maksimaltrekkraft på 34,8 tonn, er en ny type arbeidsbåt. Båten har to Cat C32 TTA CERTmotorer med en samlet effekt på 1.790 kw og 1.800 omdreininger i minuttet, noe somgir fartøyet en maksimal hastighet på 10,5 knop. De grunnleggende funksjoneneer ankerhåndtering, mudringsservice, forsyning, tauing, slangehåndtering,oppmåling og oppdrettsservice.

Pontongen,som kan brukes både på dype havområder, kyst- og innlandsfarvann, har en lengdepå 41,40 meter, en bredde på 13,00 meter og dybde på 3,00 meter. Maksimal dekkslaster 10 tonn per kvadratmeter, med fri dekksplass på 533 kvadratmeter med maksimaldødvekt på 965 tonn.

Ifølge salgssjefRemko Hottentot for Damen Norge, er kombinasjon av Multi Cat og Stan Pontoon ethelt nytt konsept i oppdrettsnæringen som kan utføre operasjoner som tilsvarer brukenav fire fartøyer.

- Dettekonseptet er nytt for oppdrettsnæringen. Bransjen er i vekst og må overholdestrengere normer i forhold til sikkerhet, miljø, osv, sier Hottentot som forførste gang presenterte konseptet under Aqua Nor i august. Responsen der varveldig bra ifølge ham.

- Denpositive responsen førte til salg av den første kombinasjonen. Begge fartøyeneer standard fra Damen, men er tilpasset de krav og ønsker kunden hadde. Dekketer for eksempel ikke laget av tre på grunn av hygiene, og større kraner ogvinsjer er plassert på dekk for å øke produktiviteten, sier Hottentot.