Kleven skriver i en pressemelding at de vil sende konkursbegjæring for Kleven Verft as og de to datterselskapene Kleven Maritime Contracting og Kleven Maritime Technology.

– Vår ambisjon var å utvikle Kleven og etablere vårt selskap i Norge, og det er derfor sterkt beklagelig at vi ikke nådde en løsning i denne vanskelige situasjonen, sier administrerende direktør og styreleder i Kleven Tomislav Debeljak i meldingen.

Nye eiere i mars

Den kroatiske DIV Group tok over Kleve verft i Ulsteinvik i mars. Bare noen måneder etter at DIV Group overtok eierskapet, er nå selskapet konkurs.

Tre långivere skal ha terminert avtalen med det tradisjonsrike verftet.

I meldingen står det at kreditorene i uke 26, sent i juni, valgte å si opp låneavtaler med Kleven og stenge bankkontoene til selskapet.

DIV Group skriver at det har opplevd flere hindringer i integrasjonen av Kleven, noe som gjorde det svært vanskelige å håndtere selskapets operasjoner.

Administrerende direktør Tomislav Debeljak sier til NRK han vil kjempe for selskapet.

– Jeg vil fortsatt kjempe for Kleven, sier Debeljak.

Han vil ta saken for retten. og bostyrer tar nå over verftet. DIV Group vil finne ut hva som er den beste løsningen og vil se om de kan kjøpe tilbake verftet. De har tapt rundt 10 millioner euro, ifølge NRK.