Landslagssvømmeren, klippfiskarvingen og småbarnsfaren måtte til slutt gi opp kampen mot kreften. Knut ble bare knappe 51 år. Han ville fylt 52 i slutten av september.

Knut Haagensen døde tirsdag 2. juli, og etterlater seg kona Ann Helen, og barna Herman Julius, Ferdinand Amelius og Kikki Konstanse. Haagensen vil bli begravd i Borgund kyrkje torsdag 11. juli. Dødsfallet bekreftes av bror Gunnar.

– Utrolig trist. Tenker mye på barna og kona som nå er etterlatt, uttaler Ystmark videre.

Knut er sønn av Karin og Bjarne, og har brødrene Leif og Gunnar. Sammen har de bygget fiskerikonsernet Brødrene Jangaard, og er en av de kjente fiskerifamiliene på Sunnmøre og i Norge.

Knut bodde i Ålesund, og var levende opptatt av Fiskeri-Norge. De siste årene reiste han mye rundt på politiske møter for å snakke om næringens verdiskapingspotensiale, og kritiserte bransjen for å sende så mye fisk ubearbeid ut av landet. Han har hele tiden også vært en varm forkjemper for EØS-avtalen.

Haagensen har de siste årene hatt kreft, og i et intervju med Fiskeribladet august for to år siden fortalte han om sykdommen. – Det nytter ikke å sitte hjemme og synes synd på seg selv, sa Knut Haagensen i intervjuet med Fiskeribladet.

Knut oppdaget sykdommen etter en av sine mange svømmeturer. Etter å ha konkurrert mot broren fant han ut at det var noe galt fatt. Han gikk til legen, og beskjeden var at han hadde kreft i brystbenet.

Siden den tid har han levd med kreftsykdommen, men måtte denne uken gi tapt for sykdommen.

– Vi har mottatt meldingen om Knuts bortgang med stor sorg. Hans bortgang kom så altfor tidlig. Både ansatte, tillitsvalgte og medlemmer i Sjømat Norge har hatt et nært forhold til Knut. Over år har han hatt et brennende engasjement og hele tiden vært en av de fremste tillitsvalgte i Sjømat Norge/FHL. Knut hadde også ledervervet i en krevende periode. Selv i perioden hvor han var alvorlig syk sto han på. Han var aktiv i diskusjonen om hvordan vi kan sikre kystsamfunn, økt bearbeiding og en handel i torskenæringen som gir like rammer. Først og fremst sender vi nå tankene til hans nærmeste, uttaler Geir Ove Ystmark, toppsjef i Sjømat Norge, til Fiskeribladet.