Det opplyser Kråkøy Slakteri i en pressemelding.

Innfrysningskapasitet blir på 20 tonn fisk per døgn. Byggingen starter umiddelbart, og bygget er ventet å være ferdig i mai 2020.

«Dette vil koster 25 millioner kroner og er finansiert med bidrag fra Sparebank 1, Innovasjon Norge, Roan kommune og eierne selv. Bygging av fryseri har ikke vært mulig uten intensjonsavtaler med bedrifter/eksportører i næringa, finansieringsinstitusjonene, innsatsen fra Åfjord Utvikling, WSP, Inaq og både arbeidsinnsats og økonomisk bidrag fra eierne selv», heter det i meldingen.

Avtale med Aquagen

Bedriften har inngått avtale med avlsselskapet Aquagen.

«Avtalen har en varighet på tre år og gjelder et kvantum slakteferdig laks av tradisjonell størrelse, og slakting av stamfisk», heter det.

Sto uten fast avtale

Sommeren 2018 ble det kjent at Måsøval Fiskeoppdrett og Refsnes Laks begge sa opp sine slakteavtaler ved bedriften med virkning fra årsskiftet 18/19. Slakteribedriften sto dermed i fare for å bli nedlagt, og de da 45 ansatte sto i fare for å miste jobbene.

– Det er klart at det er krise for oss og hele lokalsamfunnet om vi ikke får noen slakteavtaler for neste år. Vi har både tro og håp på at det kan løse seg, og har fokus på å få nye avtaler. Vi har fantastiske ansatte som står på som bare det, sa daglig leder Roger Sørgård til IntraFish da.

I dagens pressemelding skriver Kråkøy Slakteri at både Roan kommune og Åfjord kommune har vist «stor interesse og deltagelse i omstillingsperioden».

«En slik næringsutvikling vil gi stor aktivitet, økt verdiskaping og bidra til stabil sysselsetting langs denne delen av Trøndelagskysten. Interessen og deltagelsen vitner også om at kommunen har tro på en framtid som er skissert for Kråkøy Slakteri», heter det i meldingen.

Nøkkeltall KRÅKØY SLAKTERI AS (tall i millioner kroner)
2018 2017 Endring
Inntekter 75,1 42,9 75,1%
Driftsresultat 8,2 0,0
Resultat før skatt 7,7 0,0
Årsresultat 6,0 0,0
Driftsmargin 10,9% 0,0%
Egenkapital 13,4 7,4 81,1%
Totalbalanse 32,1 29,2 9,9%
Langsiktig gjeld 6,8 8,1 -16,0%

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.