Nordic Halibut har engasjert Pareto Securities og Sparebank 1 Markets for en mulig rettet emisjon med bruttoproveny på 270 millioner kroner til kurs 22,50 kroner pr aksje.

Det skriver selskapet i en pressemelding på deres hjemmesider.

Dette gir en verdsettelse før emisjonen på om lag 402 millioner kroner basert på de eksisterende rundt 17,9 millioner aksjene i selskapet.

I tillegg til emisjonen vil det være en overtildelingsopsjon på 30 millioner kroner, noe som representerer omtrent 11 prosent av emisjonsstørrelsen.

Tre investorer har forhåndsforpliktet seg til å tegne seg og bli allokert aksjer for 67 millioner kroner. I tillegg har visse eksisterende aksjonærer forpliktet seg til å tegne seg for 82 millioner kroner. Dermed har investorene og de eksisterende aksjonærene forhåndsforpliktet å tegne seg for over 50 prosent av den rettede emisjonen.

Nettoprovenyet fra transaksjonen vil bli brukt til å finansiere (betinget av gjeldsfinansiering) selskapets vekstplaner inkludert (i) et nytt landbasert anlegg, (ii) ekspansjon av de havbaserte operasjonene ved Eide og (iii) etableringen av VAP-kapabiliteter, så vel som generelle virksomhetsformål.

Bokbyggingen startet 22. mars 09:00 og vil vare til 24. mars 16:30.

Videre kommer det frem i meldingen at Nordic Halibut, betinget av gjennomført rettet emisjon og nødvendige godkjenninger, vil notere sine aksjer på Euronext Growth. Første handelsdag er forventet å være på eller rundt 9. april.