Forrige uke oppga flere industrikilder at det var et stort press på prisene, som falt i snitt rundt fem kroner fra uken før. Det var da mye fisk igjen i markedet.

Denne uken er det mindre restefisk og prisene stiger oppover 2–4 kroner, ifølge flere kilder. Den største fisken stiger enda mer, og man har priser godt opp på 60-tallet.

– Det har krøpet oppover gjennom hele uken. Men det er mange som er skeptiske til at dette vil holde ut neste uke. Folk er redde for at det blir en knekk ut i neste uke, spesielt eksportørene. De kjemper en desperat kamp med å få prisene ned igjen, sier en oppdretter i nord, og legger til:

– 6 + er langt over forrige uke. Vi har plassert fisk på over seks kilo til de ulike flymarkedene til mellom 66 og 68 kroner.

Dårlig vær

Flere kilder trekker frem dårlig vær i Troms de siste dagene som en grunn til at det er mindre fisk.

– Det virker som det som var av rester har forsvunnet i det markedet.

En annen oppdretter er også positiv til neste ukes priser.

– Det går overraskende bra ut ifra hva alle tror om denne perioden her. Det er lavere eksport enn det Kontali-rapportene indikerer. Det gjelder sannsynligvis også denne uken her. Samtidig ser vi at det begynner å bli god aktivitet rundt om i Europa denne uken. Det er vanskelig å vite hva som skyldes begrenset tilførsel og hva som er god aktivitet. Det er nok en kombinasjon av begge deler.

Mye fisk i de mindre størrelsene

Kildene sier dette er en periode hvor det først og fremst er manko på stor fisk.

– Vi nærmer oss 70 kroner for generasjonsskifte. Det er ikke uvanlig for denne årstiden. Men det er mye fisk av de mindre størrelsene. Når prisene er under 50 kroner kan man ikke si at det er manko i markedet.

En eksportør bekrefter at prisene er opp 2–3 kroner. Også han trekker frem dårlig vær i nord som en årsak til prisstigingen.

– Da blir det litt kamp om fisken og man jager på pris.

En kilde sier at nye koronarestriksjoner i Danmark, hvor restauranter og barer må stenge klokken 22.00 de to neste ukene kan ha påvirkning på prisene.

– Det er mange kanselleringer i restaurantsegmenet der. Nå er ikke Danmark det største markedet, men for horeca-markedet i Danmark blir det ikke så hyggelig.

IntraFish får oppgitt følgende priser, FOB oppdretter.

3–4 kg – 42 – 45 kr/kg

4–5 kg – 45 – 49 kr/kg

5–6 kg – 47 – 52 kr/kg

6+ kg – 55–68 kr/kg (Dette kommer an på hvilket marked fisken skal til)

Les også:

Laksebørsen lagt ned, mens Jet Seafood satser videre

Svak økning i eksportprisen på laks