Det kommer frem i en artikkel hos den kanadiske nettavisen Global News.

Ifølge en reportasje i saken skal det ha stått mer enn 20.000 atlantisk laks i merden på tidspunktet.

Brannen på merden ble ifølge selskapet oppdaget mandag morgen i forbindelse med rutinearbeid. Årsaken til brannen er fremdeles ukjent, men Mowi Canada West antar at det er snakk om en brann som følge av feil med strømsystem.

Unnskylder rømmingen

Administrerende direktør i Mowi Canada West, Diane Morrison, forteller Global News at det antas at flertallet av laksen har rømt fra merden.

Selskapet unnskylder også rømningen fra lokaliteten, og sier de vil jobbe med kanadiske myndigheter og urbefolkningsgruppen First Nations for å gjenfange fisken.

Elver i området vil også overvåkes i etterkant av rømningen, ifølge Mowi Canada West.

Aktivist tok video

Lakseaktivisten Tavish Campbell er en oppdrettsmotstander og aktivist. Han reiste til oppdrettsanlegget og tok dronevideo i etterkant av hendelsen.

Campbell har tidligere publisert en video av urenset blod som blir pumpet rett ut i sjøen fra lakseforedleren Brown's Bay Packing i British Columbia i 2017. Den saken blusset opp igjen for litt siden, da han lastet opp et nytt videoopptak av utslippene.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.