Det opplyser Akva Group i en melding tirsdag.

Akva Group meldte før jul om en sterkere satsing på landbasert lakseoppdrett, og valgte da å gå inn på eiersiden i Nordic Aqua Partners, som de også er hovedleverandør til.

Kontraktens verdi for Akva Group var rundt 500 millioner kroner. Nordic Aqua Partners vil bygge et RAS-anlegg med kapasitet på 8.000 tonn matfisk. Anlegget skal ligge utenfor byen Ningbo, litt sør for Shanghai.

Har vært usikkerhet også tidligere

Selskapet het tidligere Nordic Aqua Partners. De har endret planlagt byggestart og prosjektet størrelse flere ganger. Det er ikke første gang er det usikkerhet om finansieringen. Finansavisen skrev i februar at tre profilerte investorer trakk seg i tolvte time grunnet uenighet om aksjonæravtalen. Avisen skrev noen uker senere at finansieringen var på plass. Det er det altså ikke.

«Nordic Aqua Partners vil fortsette prosessen om å ha prosjektet fullstendig finansiert senere i år», heter det i dagens melding fra Akva Group.

Mister kontrakt i Chile

Akva Group melder også at deres datterselskap i Chile har fått kansellert en kontrakt med Cooke Aquaculture.

Kontrakten for levering av et RAS-anlegg hadde en verdi på 10,3 millioner euro. Anlegget som skulle leveres mellom første kvartal 2020 og fjerde kvartal 2021 er nå blitt kansellert som følge av koronakrisen.