Det opplyses i en melding.

Selger er Sustainable Seafood Invest (SSI), som tidligere eide 32,5 prosent av Sashimi Royal og 50 prosent av klekkeriet Maximus.

– Vi har hatt en spennende reise sammen med SSI for å utvikle produksjon av dette fantastiske produktet, sier konsernsjef i Nordic Aquafarms, Bernt Olav Røttingsnes i meldingen.

Klekkeri og matfisk

Maximus har egen stamfisk og klekkeri, mens Sashimi Royal produserer fisken fra 50 gram til 5 kilo. Produksjonskapasiteten er rundt 900 tonn året, men begge selskapene har mulighet for økt kapasitet på tomtene sine.

– Nordic Aquafarms er den eneste landbaserte produsenten av to høyverdige arter; yellowtail kingfish og laks, og med kjøpet av resten av aksjene i de danske selskapene får vi muligheten til å fokusere enda mer på dette fantastiske produktet, sier Røttingsnes.

Transaksjonssummen opplyses ikke.

Produserer på laks på land i Fredrikstad

Nordic Aquafarms er for norske lesere kanskje mest kjent for sitt datterselskap Fredrikstad Seafood, som er Norges første og så langt eneste landbaserte RAS-anlegg for laks.

I tillegg har selskapet to store prosjekter for laks på land på gang i USA – i delstatene Maine og California.

– Nordic Aquafarms har gjort store fremskritt de siste årene, og er nå på vei inn i en veldig spennende fase med byggestart i Maine, godkjennelser i California, og med økt produksjon av laks i Fredrikstad og av yellowtail kingfish i Danmark, sier Røttingsnes i meldingen.