Det landbaserte oppdrettsselskapet hadde tirsdag første noteringsdag ved minibørsen Merkur Markets, og åpnet med en kraftig oppgang.

– Det var en overveldende opplevelse å få ringe i bjellen, sier Pettersen til IntraFish. Han er initiativtager, styreleder og største eier i selskapet.

Hentet penger på 40 kroner, handles til over 60 kroner

Tidligere denne måneden gjorde Andfjord Salmon en emisjon på 150 millioner kroner, til kurs 40 kroner. Det var 30 millioner mer enn de opprinnelig tenkte å hente.

Pengene skal gå til anlegget de har under bygging på Andøya i Nordland, et gjennomstrømmingsanlegg for landbasert lakseproduksjon.

Tirsdag har aksjen blitt handlet til over 60 kroner, tilsvarende en oppgang på over 50 prosent fra emisjonskursen.

Gjennom selskapet Andfjord Holding eier Roy Pettersen 7,4 millioner aksjer, eller 21,9 prosent av selskapet. Dagens kursoppgang har ga han en urealisert gevinst på over 170 millioner kroner på få timer.

– Jeg er veldig avslappet til det, og har ikke gjort noen refleksjoner om dagens oppgang. For oss handler det mest om det som skjer på Andøya, sier Pettersen.

– Satte dere emisjonskursen for lavt?

– Det kan en diskutere, men vi mener at det var riktig prising, og er glad for at vi fikk med oss flere hjørnestensinvestorer.

Blant de andre investorene i selskapet er Middelborg Invest og Karsten Gjersvik.

Lover produksjonskostnad på 30-tallet

Andfjord Salmon er i gang med byggingen av det første av ti bassenger. I tillegg bygges infrastruktur for hele anlegget, som skal få en totalkapasitet på 10.000 tonn.

– Fullt utbygget skal vi ha en produksjonskostnad på 34 kroner kiloen. I første bassenget, som er på 1.000 tonn, blir det nok noe høyere, men det skal fortsatt være på 30-tallet, sier Pettersen.

Han håper på utsett av fisk i det første bassenget i løpet av fjerde kvartal 2020.

– I dag er det en stor og historisk viktig dag for oss her i Oslo, med notering og alt det der, men nå skal vi snart tilbake til Andøya og ta fatt på alle oppgavene som ligger foran oss, avslutter han.

I skrivende stund prises Andfjord-aksjen til 63,45 kroner, noe som priser hele selskapet til 2,1 milliarder kroner. Til sammenligning prises Atlantic Sapphire, som bygger RAS-anlegg på land i USA, til 9,9 milliarder kroner.