Der går fram av en melding fra Salmar mandag morgen.

– Salmar har et fantastisk team og er godt rustet for den videre reisen, men det riktige for selskapet var at jeg trer til siden, skriver Aase i en epost til Intrafish.

Frode Arntsen (52) har vært en del av Salmar siden 2017 som konserndirektør for Salg & Industri. Han har jobbet i sjømatnæringen siden 2000 og har tidligere innehatt ulike lederstillinger i en rekke sjømatselskap.

– Salmar er en av verdens mest effektive oppdrettsselskap og har levert en solid operasjonell ytelse under Aases tid som konsernsjef. Vi takker Aase for hennes tid i Salmar, uttaler styreleder Gustav Witzøe i pressemeldingen.

– Jeg vil også personlig takke Aase for innsatsen som konsernsjef. Samtidig er jeg svært glad for at vi har fått en fullgod erstatter. Jeg er trygg på at Frode Arntsen vil lede konsernet på en utmerket måte, legger han til i meldingen.

Arntsen er klar

– Jeg er meget motivert og klar til å ta på meg oppgaven til å lede et av verdens beste oppdrettsselskap. Oppgaven blir å sikre at den sterke utviklingen i Salmar fortsetter. Vi er et engasjert lag med mer enn 1.900 kompetente medarbeiderne som hver dag står på for å levere sunn og bærekraftig sjømat til hele verden, så dette ser jeg frem til, uttaler Frode Arntsen i meldingen.

Aase's avgang kommer få uker etter at en annen toppleder i Salmar også varslet sin avgang senere i år. I slutten av september ga Salmars finansdirektør, Gunnar Nielsen, beskjed til selskapet at han ønsker å fratre sin stilling. Gunnar Nielsen fortsetter i selskapet ut året 2022 før han forsvinner ut.

Nielsen har lang erfaring fra en rekke lederstillinger innen sjømat, bank, industri og revisjonsbransjen, og er for mange i bransjen kjent som tidligere finansdirektør i Bakkafrost fra 2014 til 2019.

Med Aases overraskende avgang mandag ser listen over konsernsjefer i Salmar de siste årene slik ut:

Konsernsjefer i Salmar

Oktober 2022- : Frode Arntsen

Mai 2022 - oktober 2022: Linda Aase

2019-2022: Gustav Witzøe

2018-2019: Olav-Andreas Ervik

2016-2018 : Trond Williksen

2014-2016 : Leif Inge Nordhammer

2011-2014: Yngve Myhre

1996-2011: Leif Inge Nordhammer

Kilde: Salmar.no

Fikk pris på tirsdag - sluttet mandagen etter

Tirsdag i forrige uke ble nå avtroppende Salmar-sjef Linda Aase tildelt prisen Women's Board Award 2022. Prisen har som hensikt å identifisere og synliggjøre kvinnelige styrelederkandidater, nå slutter hun i det store trønderske oppdrettsselskapet. Det er ikke oppgitt årsak til hvorfor Aase gir seg i Salmar etter kun få måneder i stillingen som konsernsjef, annet enn at hun selv ønsker å fratre.

Inrafish har forsøkt å nå Linda Aase på mobil siden nyheten ble kjent mandag morgen, men ble henvist til hennes private mailadresse. Et par timer etter avgangen er blitt kjent kommuniserer Aase følgende til oss:

– Salmar har et fantastisk team og er godt rustet for den videre reisen, men det riktige for selskapet var at jeg trer til siden. Jeg har ikke anledning til å gå inn på detaljene for min beslutning, utover å si at det ikke har noe med grunnrentesaken å gjøre. Her har selskapet og jeg et omforent syn, skriver Aase i en epost til Intrafish.

IR-ansvarlig (investorkontakt, red-anm) Håkon Husby har lite å si når Intrafish tar kontakt:

– Vi viser til pressemeldingen og børsmeldingen som er sendt ut, kommenterer han overfor Intrafish.

Det var i mars i år at det ble kjent at Salmar-grunnlegger Gustav Witzøe ville gi seg som konsernsjef i lakseselskapet, og at Linda Aase ville ta over - noe hun gjorde 9. mai.

Aase kom da fra stilling som konserndirektør i Aker Solutions hvor hun hadde ansvaret for forretningsområdet elektrifisering, vedlikehold og modifisering. Hun har også jobbet i Rolls-Royce Marine før det.

Frode Arntsen og Gustav Witzøe har foreløpig ikke besvart intrafish sine henvendelser i forbindelse med lederskiftet.