Selskapet, som utvikler en felle mot lakselus, ble startet opp i fjor. Gründerne traff hverandre gjennom akseleratorprogrammet X2 Labs, og har blant annet fått Petter Stordalen til å bidra med 2 millioner kroner.

Olsen er daglig leder i Blue Lice, og er en av finalistene til årets Female Entrepreneur, som deles ut i New York 7. mars.

Hun startet selskapet mens hun tok en mastergrad i Marin Teknikk på NTNU, og leder nå teamet på totalt fire personer.

– Jeg tenkte aldri jeg skulle løse noen problemer om lakselus da jeg kom inn. Jeg tenkte jeg skulle finne ut noe om oppdrett av tare som jeg holdt på med. Men da vi ble presentert for problemer innså vi at det største problemet var jo faktisk lakselus, sier Olsen til Dagens Næringsliv.

Til New York

Blue Lice sin teknologi skal forhindre lusen fra å angripe laksen ved å benytte de samme naturlige og biologiske faktorer som lakselusen bruker for å finne sin laksevert. Målet er at den i stedet velger fellen.

Før utdelingen skal de tre finalistene gjennom et intensivt tre-dagers kompetanseprogram der de skal øve på å presentere seg og sine produkter for investorer, bygge et internasjonalt nettverk, og lære om etablering i nye markeder.

Vinneren får i tillegg delta på Entrepreneurial Marketing, et to-ukers kompetanseprogram i regi av Innovasjon Norge i New York.

Satser internasjonalt

- I år har vi spisset prisen, og juryen har valgt ut tre kvinnelige teknologigründere som satser internasjonalt, utfordrer sin bransje, og jobber mot ett eller flere av FNs bærekraftmål, sier administrerende direktør i Innovasjon Norge Anita Krohn Traaseth i en pressemelding.

Årets hovedjury består av Johan H. Andresen i Ferd, Grete Faremo fra UNOPS, og administrerende direktør i Innovasjon Norge Anita Krohn Traaseth. De to andre finalistene er Grete Sønsteby fra N2 Applied og Marit Linnebo Olderheim fra Leap Learning.

Her kan du høre podkast om Blue Lice:

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – følg oss på Facebook, Linkedin og Twitter, eller abonner på vårt daglige nyhetsbrev.