– Du kan nok se på ansiktsuttrykket mitt at det var spennende, smiler Freddy Fredriksen.

Kristoffer Arntsen holdt kameraet, mens Freddy holdt fram småseien, da havørna tok peiling mot arbeiderne på merdkanten.

– Det var ganske mye vind, så ørna kom seilende ganske sakte mot meg. Men det føltes fort nok, forteller Freddy.

Her snapper ørna opp småseien:

– Tok en sjanse

Røkteren forteller at det er mye ørn å se ved anleggene om dagen, og han tror at ørnene i området har hatt vanskelig for å få tak i mat i en periode med mye dårlig vær.

– Da kommer de gjerne litt nærmere. Men at den skulle komme så nær hadde jeg ikke trodd, sier Fredriksen.

Nova Sea
  • Nova Sea-konsernet holder til på Helgelandskysten, og har hovedkvarter på Lovund pluss kontorer i bygården Salmon Center i Bodø sentrum.
  • Selskapet er en av pionerene innenfor oppdrettslaks i Nord-Norge, med historie tilbake til 1972, da den første laksen kom pakket i plastposer, om bord i et sjøfly som landet på Lovund.

– Den tok en sjanse, sier han. Han sier at det var en helt spesiell opplevelse å få ørna så tett på kroppen.

– Det var ei stor ørn, og en spesiell opplevelse, sier Fredriksen til Fiskeribladet.

En tett-på-naturen opplevelse av det heftige slaget, som har gitt svært stor respons etter at karene delte videoen på Facebook.

– Var nervepirrende

Røkterne er vant til å være tett på natur og dyr, men opplever sjelden å komme så nær en ellers ganske sky rovfugl som de gjorde forleden.

- Jeg hadde ikke trodd at ørna skulle komme helt til hånda og snappe til seg fisken. Det var ganske nervepirrende. Det er svære klør som kommer nær hånda, sier Freddy. Men ørna hadde god kontroll på manøvreringen, og den majestetiske fuglen snappet greit til seg maten, servert for hånd av en imponert servitør.

- Det var heftig å få ørna så tett på. Det var uventet, men veldig spennende, sier Fredriksen.

Likte du denne artikkelen? Les flere saker fraFiskeribladet.no