IntraFish skrev i vår at NRK «snart vil vise» en episode av Folkeopplysningen som handler om oppdrettslaks. Opprinnelig skulle den sendes onsdag 29. april. Det skjedde ikke.

– Det ble gjort en rekke endringer i NRKs sendeskjema i løpet av våren grunnet korona, herunder med Folkeopplysningens sesong 6 som ble utsatt til i høst, skriver Camilla Sand i en tekstmelding til IntraFish. Sand er kommunikasjonsansvarlig i NRK.

Den nye sesongen åpnet sist uke med en episode om resirkulering mandag kveld – før episoden om laks sendes nå i kveld, mandag 31. august.

Sunt eller farlig?

I omtalen av episoden heter det blant annet:

Er oppdrettslaks sunt eller farlig? Klimaløsning eller klimaproblem? Og hvordan har laksen og rensefisken det i merdene? Andreas Wahl undersøker tilstanden i norsk laksenæring.

Noe av det programleder Wahl ser på, er om det er klimavennlig med laks, «selv om laksefôret inneholder masse soya». Han ser også på kampen mot lakselus, samt dyrevelferd både hos laksen og hos rensefisken.

Sjømat Norge: Positivt

Sjømat Norge har tidligere sagt til IntraFish at de ser frem til programmet.

– Vi ser veldig positivt på dette, og ser med stor forventning frem til at det blir opplysende, sa kommunikasjonssjef Øyvind A. Haram i en kommentar til IntraFish i april.

Han opplyste da at Jon Arne Grøttum, direktør havbruk, er blitt intervjuet i programmet.