Politiet i Sør-Vest meldte klokken 09.50 på Twitter at en mann hadde falt ned i en silo på et oppdrettsanlegg i Rennesøy. Det regnes som en arbeidsulykke. Politiet meldte også om at anlegget ligger i sjøen, og at mannen var ved bevissthet.

Nødetatene og SeaKing-helikopter var raskt på stedet og planen var å heise den skadde opp med helikopteret.

En ansatt på anlegget skal ha falt fra en stige ned i en fôrsilo på fôrflåten ved Grieg Seafoods lokalitet Dale II i Rogaland. Helsepersonell har nå bistått med å frakte personen til sykehus, ifølge en oppdatering fra oppdrettsselskapet.

Ulykken skjedde hos Grieg Seafood Rogaland

I en pressemelding skriver kommunikasjonssjef i Grieg Seafood Kristina Furnes at arbeidsulykken fant sted ved selskapets lokalitet Dale II:

«Det har dessverre vært en hendelse på anlegget Dale II i Rogaland, der en person har falt ned i en fôrsilo. Personen er bevisst og blir nå hentet ut av helsepersonell».

Arbeidsulykken skal ha funnet sted på Sørvestsiden av Rennesøy, og det nærmeste tettstedet er Vikevåg, ifølge HRS.

«Nå har vi fokus på å ivareta den ansatte, pårørende og andre ansatte. Vi kommer til å ta en full gjennomgang av denne hendelsen for å finne ut hva som har skjedd og for å sikre at det ikke skal skje igjen. Vi samarbeider med alle myndigheter i saken for å få alle fakta på bordet», skriver kommunikasjonssjef i Grieg Seafood Kristina Furnes i en oppdatert pressemelding.

Får førstehjelp på stedet

Politiet meldte på Twitter klokken 10.39 at brann- og helsepersonell sikrer den skadde mannen og gir ham førstehjelp på stedet. Pasienten vil bli heist opp fra siloen ved hjelp av SeaKing-helikopteret.

«Politiet er i gang med å etterforske ulykken. Arbeidstilsynet vil også bli varslet», skriver Politiet i Sør–Vest i Twittermeldingen.

Mannen er fremdeles i siloen

Operasjonsleder i Politiet Sør-Vest Victor Fenne–Jensen forteller IntraFish at de ellers har nødvendige ressurser på stedet.

– Det planlegges måter å få mannen opp av siloen, om helikopteret skal heise han ut, eller om folk eventuelt må klatre ned for å feste ham og deretter heiser han opp, sier Fenne–Jensen.

Han legger til at brannvesen, lege og HRS er på stedet.

– Mannen er fortsatt nede i siloen. Han er ved bevissthet. Han har fått en fallskade, men mer enn det kan jeg ikke si. Vi har ikke inntrykk av at skadene hans er kritiske, sier han.

- Full gjennomgang av hendelsen

Grieg Seafod skriver videre i meldingen at selskapets hovedfokus nå er på å ivareta personen, de pårørende, andre ansatte og å bistå helsepersonell på stedet:

Kristina Furnes, kommunikasjonsdirektør i Grieg Seafood. Foto: Anders Furuset

- Vi kommer til å ta en full gjennomgang av denne hendelsen for å finne ut hva som har skjedd og for å sikre at det ikke skal skje igjen, understreker Furnes.

Grieg Seafood kommer tilbake med mer informasjon når de har det tilgjengelig, ifølge pressemeldingen.

Lokaliteten drives og eies av Grieg Seafood Rogaland og Skretting, og ligger sørøst for befolkningssenteret Vikevåg på Rennesøy.

IntraFish oppdaterer saken.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.