MDG forlater forhandlingene om grunnrenteskatt for havbruksnæringen. De andre partiene forhandler videre om et forlik, ifølge E24.

– I utgangspunktet er vi positive til innføring av grunnrenteskatt på havbruk, men vi er opptatt av at den må kombineres med en miljøavgift. Derfor har vi ønsket å erstatte produksjonsavgiften med en kraftig miljøavgift, og det ligger ikke på bordet nå, sier Berg til E24.

Forrige uke ble det kjent at lakseskatt-forhandlingene ble utsatt med en uke. Finanskomiteen skulle egentlig lever sin innstilling 16. mai, men har nå satt fristen til 23. mai. Saken skal fortsatt opp i Stortinget for votering 30. mai.

Klokken 14.00 i dag samlet partiene seg til et nytt forhandlingsmøte. Det var da Berg informerte om at paritet ikke ville delta videre, ifølge E24.

– For vagt

Regjeringen har sagt at de ønsker et bredt forlik på Stortinget om saken, men fra før av har også Frp forlatt forhandlingene.

Berg mener at høyre- og venstresiden har gjort diskusjonen om lakseskatt til et spørsmål om hvorvidt skatten bør være høyere eller lavere enn det regjeringen har lagt frem.

Hun mener grunnspørsmålet regjeringen og de andre partiene burde stilt seg er hva slags havbruksnæring vi ønsker oss i fremtiden.

– I 20 år har næringen lovet å stoppe problemene med lus, rømning og utslipp uten at de har gjort det. Nå burde vært tidspunktet å ta tak i det. Det lille på miljø som har vært diskutert og er for dårlig, vagt og ikke kravfullt nok til å løse problemene, sier Berg til E24.