Mener koronakrisen kan gi en bedre sjømatbransje: – Alle typer «shake-ups» er bra

Thomas Bakke i Seafood People opplever også at flere gode hoder fra hardt rammede bransjer trekker mot sjømatnæringen under koronakrisen.

Thomas Bakke i Seafood People
Thomas Bakke i Seafood PeopleFoto: Anders Furuset (Arkiv)

Da Norge stengte ned for nær ett år siden hadde det bergensbaserte selskapet Seafood People, som spesialiserer seg på rekruttering av ledere og spesialister til sjømatnæringen, en nyansatt på vei inn i systemet. Samtidig gikk Seafood People-sjef Thomas Bakke i tenkeboksen om hvorvidt de ansatte i selskapet skulle permitteres.

– Jeg flere runder med meg selv, før jeg landet på at det var en riktig ansettelse. I ettertid var det også det. Hun jobber som designer, og hjelper kundene våre med design, og har vært mer eller mindre utsolgt siden i fjor, sier han til IntraFish.

For til tross for at de ansatte ble permittert i en treukersperiode, midt i usikkerheten, forteller han om at ting stort sett har gått greit gjennom 2020.