Det forteller Frode Arntsen, konserndirektør for industri og salg i Salmar, i en melding til lokalavisa Hitra-Frøya torsdag ettermiddag. I går fikk fabrikken beskjed om at en av deres ansatte har fått påvist koronasmitte.

Stenger fredag

«I forbindelse med utbruddet av korona på Frøya er det i dag 07.01.21 påvist 1 ny smittet som er ansatt hos Salmar med arbeidssted InnovaMar. Den smittede følges tett opp av beredskapsteamet i Frøya kommune. Alle nærkontakter er sporet og sendt til testing og øvrige ansatte i dette teamet er satt i karantene i påvente av sporing/testing. Salmar gjør ytterligere grep ved å stenge ned hele avdelingen for pre-rigorfiletring f.o.m. fredag 08.01.21 og inntil situasjonen er under kontroll», skriver Arntsen.

30 i karantene

En ansatt ved fabrikken Innovamar på på Frøya fikk 5. januar påvist positiv test for korona.

– Han ble umiddelbart satt i karantene, og produksjonslinja han jobbet på ble stengt. Samtlige 30 er nå i karantene, sa Arntsen til lokalavisa Hitra-Frøya onsdag.

– Vi har vært forberedt på at slikt kan skje, og har en protokoll for hvordan vi skal håndtere det. Men det får selvsagt en viss konsekvens for produksjonen når vi må stenge ned ei linje, sa Arntsen.