Den norskeide lakseforedleren Milarex, med base i Polen, forventer en nedgang i foredlingskapasitet etter at den polske regjeringen nå stenger skoler, universiteter, barnehager og store begivenheter etter en økning i utbruddet av koronaviruset i landet.

– Foredlingskapasiteten vil reduseres fordi foreldre må være hjemme og ta vare på barna i stedet for å jobbe, sier administrerende direktør i Milarex, Thomas Farstad, til IntraFish.

Mer fersk laks tilgjengelig i Europa

Etter den amerikanske presidentens beslutning om å innføre reiseforbud fra Europa til USA, kan konsekvensene bli enda større.

– Det er fremdeles tidlig om morgenen nå, så endringer i markedet er ikke synlige helt enda, sa Farstad kort tid etter kunngjøringen ble gjort i USA onsdag morgen.

– Samtidig vil transporten av fersk laks fra Europa til USA reduseres og produktene må bli solgt ferske i Europa, legger han til.

Tilleggsforbudene i de asiatiske markedene vil øke tilgjengeligheten av fersk fisk i Europa til over gjennomsnittet.

Forbyr ansatte å reise

Milarex tar også egne forholdsregler for å begrense spredningen av koronaviruset, inkludert å forby besøkende til fabrikkene sine, og samt innføre reiserestriksjoner for ansatte ved fabrikkene.

Det norskeide selskapet betjener lakseforhandlere i Tyskland, Italia, Storbritannia, Frankrike, Israel, Midt- og Øst-Europa, Skandinavia, Japan, Canada og USA. Milarex har også distribusjonssentre i Tyskland, Italia, Storbritannia og Frankrike.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.