Innimellom hard grunnrentekamp, kommer det en gladnyhet for verdens største lakseselskap.

For fjerde år på rad har Mowi blitt rangert som den mest bærekraftige proteinprodusenten av Coller FAIRR Protein Producer Index. Det skriver selskapet i en pressemelding.

Coller FAIRR sin proteinproduksjons-indeks er en detaljerte vurdering av de største kjøtt-, meieri- og oppdrettsfiskprodusentene i verden.

– Dette viser igjen at Mowi er i teten når det gjelder bærekraftig matproduksjon. Jeg er stolt og ydmyk over å lede en organisasjon som er en anerkjent leder innen bærekraftig matproduksjon, sier administrerende direktør Ivan Vindheim i meldingen.

Rangeringene for hvert av de 60 selskapene som vurderes bestemmes av en risiko- og mulighetsscore på tvers av miljømessige, sosiale og styringsrelaterte kriterier, inkludert klimagassutslipp, avskoging og mattrygghet.

– Ekstremt stolte

– Mowi har konsekvent scoret på toppen av indeksen siden starten, på grunn av sine robuste retningslinjer for ansvarlig innkjøp, dyrevelferd, miljømessig bærekraft og mer, supplerer Mowis bærekraftsdirektør Catharina Martins.

– Vårt endelige mål er å frigjøre potensialet til havet for å produsere mer mat til en voksende verdensbefolkning på en måte som respekterer planeten vår. Vi er ekstremt stolte over å bli kåret til den mest bærekraftig proteinprodusent og at vårt harde arbeid blir anerkjent igjen, legger hun til.

Grieg og Lerøy gjør det også bra

2022-rapporten viser at akvakulturselskaper, først og fremst lakseselskaper, fortsetter å prestere bedre enn landdyrproteinprodusenter.

Mowi får selskap i toppen av to andre akvakulturselskaper, nemlig Grieg Seafood og Lerøy Seafood Group, begge med hovedkontor i Norge. Disse er rangert på henholdsvis 2. og 4. plass.