På sine nettsider skriver NRK følgende om episoden «Laks»:

Oppdrettslaks er en av Norges største eksportnæringer og Norges mest spiste fisk. 400 millioner oppdrettslaks svømmer til en hver tid rundt i norske merder. Men har de det egentlig bra? Hvordan påvirker laksen miljøet i norske fjorder? Og hvor sunt er det å spise oppdrettslaks?

Programleder Andreas Wahl vil finne ut av om det er en god idé å kjøpe laks til middag, og går grundig til verks. Underveis blir han kjent med verdens ekleste kryp og laksenæringens hovedfiende, han lærer hvem som er den egentlige helten i eventyret om norsk oppdrettslaks og finner ut at laksesushi er en norsk oppfinnelse fra 1985.

Episoden skal etter planen sendes onsdag 29. april.

Forhindret på grunn av koronaviruset

IntraFish ble oppmerksom på programmet via postlistene til Oslo kommune. Der fremgår det at produksjonsselskapet Teddy TV og NRK hadde søkt om «plassering av en liten foodtruck på hjul» i forbindelse med innspilling av episoden. Dette opptaket i Oslo sentrum skulle egentlig gjennomføres 6. april, men søknaden ble avvist grunnet koronaviruset.

Folkeopplysningen er en dokumentarserie som produseres av Teddy TV for NRK. I 2020 er den inne i sin sjette sesong. I år er blir det laget fire episoder; «Ekspertene», «Resirkulering» og «Laks». Tema for fjerde episode er ikke offentliggjort ennå.

Laksenæringa: - Positivt

Sjømat Norge ser frem til programmet:

- Vi ser veldig positivt på dette, og ser med stor forventning frem til at det blir opplysende, sier kommunikasjonsjef Øyvind A. Haram i en kommentar til IntraFish.

Han opplyser at Jon Arne Grøttum, direktør havbruk, er blitt intervjuet i programmet.

Les også: