Det opplyser Nofitech.

– Aqua Innovasjon er et selskap med stor erfaring og kompetanse. Oppkjøpet er en viktig del av vår vekststrategi, sier administrerende direktør Robert Hundstad i Nofitec i en melding.

Aqua Innovasjon på Eide i Møre og Romsdal ble stiftet i august 2017, og omsatte i 2017 for 1,9 millioner kroner. 2018–resultatene er ikke offentliggjort ennå.

Blir en del av et større miljø

Kåre Vevang, daglig leder i Aqua Innovasjon, sier i meldingen at han kjenner Nofitech godt, og at han ser frem til å bli en del av «et større miljø med store ambisjoner».

Nofitech designer og leverer standardiserte, modulbaserte resirkuleringsanlegg (RAS) til landbasert oppdrett, både settefisk, postsmolt, matfisk og stamfisk. Modulene kan brukes til både ferskvann og saltvann.

– Vi skiller oss fra konkurrentene med at vi gjør mest mulig ferdig på forhånd ved å bruke prefabrikkerte elementer. Vi bygger egentlig like moduler hver gang, sier prosjektleder Geir Løvik i Nofitech.

Selskapet har som strategi at de skal øke prefabrikkeringsgraden i det de leverer.

Nofitech hadde i 2017 en omsetning på 84 millioner kroner. 2018–tallene er ikke offentligjort ennå. I 2018 kjøpte PE–fondet Longship selskapet. Tekfisk gjorde en podcast med grunnlegger og prosjektleder Geir Løvik i vinter som du kan høre HER