Nordic Aquafarms planlegger et stort landbasert oppdrettsprosjekt på laks i Maine, og mandag meddelte selskapet at siste nødvendige godkjenning før bygging var på plass.

RAS-prosjektet på 33.000 tonn hentet inn statlige og lokale løyver i 2020, men fikk den siste fra US Army Corps of Engineers nå, opplyser selskapet.

– Vi er nå det første godkjente RAS-prosjektet av størrelse i Maine, og det mest sentralt plasserte, uttalte Erik Heim, president i Nordic Aquafarms Inc.

– Vurdert disse nøye

Det er fremdeles utestående anker på noen av løyvene i Maine.

– Vi har vurdert disse nøye og er veldig komfortable med risikoen. Vi har vunnet alle diskusjoner mot lokale motstandere og deres desinformasjon i godkjenningsprosessen. Vi ser frem til å fortsette fremover, uttalte Heim.

Et nylig enstemmig vedtak hos myndigheter i Belfast i Maine kan sikre Nordic Aquafarms nødvendig tilgang til Penobscot Bay, skriver The Bangor Daily News. Dette kan gjøre det mulig for selskapet å unngå pågående juridiske utfordringer fra landeiere fra Maine.

Nordic Aquafarms har posisjonert seg både i Maine og California. I California går arbeidet med løyver fremover, der en rapport om miljøkonsekvenser er ventet snart, legger selskapet til.