Det opplyser kommunikasjonssjef Lars Martinussen til IntraFish.

«For ansatte i slakteriet er det varslet permitteringer i perioden 17. februar til 8. mars. For ansatte i filetfabrikken er det varslet permitteringer i perioden 24. februar til 22. mars», skriver han i en melding. Han sier at datoene ikke er skrevet i sten, men at det kan bli justeringer.

Rundt 20 ansatte vil jobbe i slakteriet i den perioden.

«Varslene er sendt med utgangspunkt i den råstofftilgangen vil klarer å se per nå», skriver Martinussen.

Årlig øvelse

Nordlaks pleier alltid å permittere folk noen uker på vinteren, grunnet lite laks å slakte på.

I fjor tok de også ut rundt 100 ansatte, da fra 25. februar, og i tre uker.

– Dette er et nordnorsk problem, fordi vi har så store forskjeller på temperaturen i sjøen mellom første og andre halvår. Derfor er veksten på laksen veldig ujevn. Sånn er det ikke på Vestlandet, sier konsernsjef Eirik Welde i Nordlaks på Stokmarknes til Bladet Vesterålen i fjor.

Da ble det opplyst at Nordlaks slakter rundt 70 prosent av volumet sitt i andre halvår.

Selskapet har flere ganger uttalt ønske om endringer i MTB-regimet, slik at de kan ha et jevnere slakteuttak.

Nordlaks-konsernet har hovedkontor og slakteri utenfor Stokmarknes i Vesterålen. De har ifølge egne nettsider sjøproduksjon ved 39 lokaliteter i ulike kommuner i Nordland og Troms, og produserer rundt 40.000 tonn laks og ørret. Slaktevolum er høyere, da de også slakter for andre selskap. Nordlaks er blant landets aller største privateide laksekonsern.

---

Hold deg oppdatert på hva som skjer i norsk og internasjonal oppdrettsnæring – abonner på vårt daglige gratis nyhetsbrev.