DN melder at Norges Bank løpende vurderer om de skal gripe inn i valutamarkedet ved å kjøpe norske kroner, på bakgrunn av de ekstraordinære forholdene.

Den norske kronen falt dramatisk i natt mot alle typer valutaer. Én amerikansk dollar kostet før børsåpning 11,85 kroner, ett pund koster 13,61 kroner, mens én euro koster 12,93 kroner.

I en pressemelding på Norges Banks nettsider, skriver de:

«De siste dagene har det vært ekstraordinære forhold i markedet for norske kroner og endringene i kronekursen har vært historisk store.

På bakgrunn av dette vurderer Norges Bank løpende om det er behov for at Norges Bank skal intervenere i markedet ved kjøp av norske kroner.»

Før Norges Bank varslet at de vurderte å gripe inn torsdag formiddag, kostet euroen over 13 kroner og dollaren over 12 kroner. Etter annonseringen styrker kronen seg umiddelbart, men kronen falt raskt tilbake igjen.

Kari Due-Andresen, sjeføkonom i Handelsbanken, kan ikke huske sist Norges Bank grep inn i valutamarkedet på denne måten.

- Dette er en helt ekstrem situasjon for norsk økonomi, og vi ser at sentralbankene og myndighetene tar i bruk virkemidler vi ikke har sett før, sier hun, melder DN.