En norsk forretningsmann ble i midten av desember 2022 varetektsfengslet i Litauen. Mannen i 40-årene har drevet virksomhet innen fiskeforedling i Norge.

– Politiet i Nordland kan bekrefte at en norsk statsborger i 40-årene ble pågrepet i Litauen 13. desember. Mannen er siktet for grovt skattesvik og er begjært utlevert til Norge. Av hensyn til den pågående etterforskningen vil politiet i Nordland ikke kommentere saken ytterligere, skriver politiadvokat Cecilie Øiesvold i en epost til Intrafish.

Utenriksdepartementet bekrefter også overfor Intrafish at en nordmann er fengslet.

– Utenrikstjenesten er kjent med at en norsk borger er fengslet i Litauen. Av hensyn til taushetsplikten kan vi ikke kommentere saken ytterligere, skriver Lars Gjemble, seniorrådgiver i Utenriksdepartementet i en epost til oss.

Intrafish har gjennom ulike kilder kjennskap til at den fengslede er en norsk mann som har drevet virksomhet innen fiskeforedling i Norge. Intrafish har kjennskap til identiteten til den fengslede personen, men har foreløpig ikke kommet i kontakt med vedkommendes advokat i Litauen.