Fredag ettermiddag, etter Oslo Børs hadde stengt, sendte NRS et såkalt resultatvarsel.

I meldingen opplyses det at foreløpig driftsresultat per kilo i kvartalet var 16,5 kroner, mens driftsresultat i konsernet var 74 millioner kroner. Fullstendig rapport kommer 12. mai.

«I kvartalet har NRS hatt utfordringer med vintersår på noe av fisken. Dette har medført kvalitetsnedgradering på slaktet fisk og redusert prisoppnåelsen, samt økt produksjonskostnadene. I tillegg er en vesentlig andel av fisken som er slaktet i kvartalet fra et område underlagt restriksjoner med hensyn på fiskesykdommen ILA, som har medført høyere brønnbåt- og slaktekostnader. Utfordringen med vintersår og slakting fra område underlagt restriksjoner er midlertidige forhold. Prisoppnåelsen er også påvirket av at halvparten av slaktevolumet i kvartalet ble slaktet i mars hvor prisen på laks var lavest. Samlet gir dette et lavere resultat enn forventningene for første kvartal 2020», heter det i meldingen.

Tidligere denne uken kom Mowi med langt svakere tall enn ventet. Lerøy Seafood Group varslet torsdag at de venter at årsresultatet i år blir svakere enn det var i fjor, og viste til økte kostnader og lavere priser som følge av korona.