NTS ASA
  • Et børsnotert holdingselskap med hovedkontor i Rørvik
  • Konsernet driver med lakseoppdrett (Salmonor), servicebåter og brønnbåter (gjennom 72%-eide Frøy). NTS er hovedeier i Norway Royal Salmon (NRS), som igjen er hovedeier i islandske Arctic Fish
  • Helge Gåsø og hans familie er hovedeier i NTS med 37 prosent av aksjene
  • Salmar har sikret seg forhåndsaksept på over 50 prosent av aksjene i et bud som priser NTS til rundt 15,1 milliarder kroner

Mandag morgen sendte begge de børsnoterte selskapene ut likelydende børsmeldinger hvor det sto:

«Det vises til børsmelding den 13. oktober 2020 om pågående sonderinger knyttet til en mulig fusjon mellom Midt-Norsk Havbruk AS og Norway Royal Salmon ASA. Disse sonderingene er nå avsluttet og selskapene viderefører sin virksomhet som tidligere».

13. oktober meldte IntraFish at en ny storfusjon kunne være på gang i norsk havbruksnæring. Det var rykter og spekulasjoner om at de to selskapene, og kanskje også Salmonor, ville finne sammen. De to førstnevnte selskapene har en del sammenfallende eiere, blant annet Helge Gåsø.

Jobber videre med flåte-prosess

NTS, som eier Midt-Norsk Havbruk samt en stor flåte med arbeidsbåter og brønnbåter (Norsk Fisketransport og tidligere Frøy-Gruppen), har siden i sommer jobbet med en strategisk vurdering av flåtevirksomheten sin.

I slutten av august meldte de at Danske Bank er engasjert for å se på muligheter, og at en utskillelse av denne virksomheten for å børsnotere den som eget selskap var et alternativ.

Roar Myhre, finans- og administrasjonssjef i NTS, sier mandag til IntraFish at «det jobbes videre med sonderinger og betraktninger der».

– Når ventes det sluttført?

– Vi har ikke satt noen tidspunkt, men det kommer nok en melding om dette før jul, sier han.

Myhre vil for øvrig ikke si noe som helst om hvorfor fusjonen mellom Midt-Norsk Havbruk og NRS ikke blir gjennomført. Det vil heller ikke NRS-sjef Charles Høstlund.

Det er ingen nevneverdige kursutslag i hverken NTS- eller NRS-aksjen mandag morgen.

NRS
  • Norway Royal Salmon ASA (NRS) konsern eier 35 035 tonn MTB for lakseoppdrett lokalisert i Troms og Finnmark.
  • I tillegg har konsernet minoritetsandeler i tre tilknyttede norske oppdrettsselskaper som til sammen har 11 oppdrettskonsesjoner, og Arctic Fish på Island som har lisenser for 11 000 tonn. I dette selskapet har de i senere tid økt sin eierandel til 51,3 prosent.
  • NRS tilbyr laks til markedet gjennom eget salgsapparat.